İçeriğe geç

Gölleme Nerenin Yemeği

Gölleme nerenin?

Kuluçka veya kuluçka tarifini hiç duydunuz mu? Bu tatlı Kırıkkale’de özellikle Ramazan ayında Sahur ve İftar vakitlerinde tüketilen bir lezzettir.

Gölleme nasıl yapılır?

Pideler soğuduktan sonra küp şeklinde doğranır. ◗ Tereyağını bir kasede eritilir. Eriyen tereyağına pekmez eklenir ve yaklaşık 2 dakika ısıtılır. ◗ Küp şeklinde doğranan pideler servis tabağına alınır ve üzerine ısıtılan tereyağı-pekmez karışımı dökülüp karıştırılır. İsteğe göre ceviz eklenerek tüketilebilir.

Tuvalak nerenin yemeğidir?

Tuvalak – Kırıkkale Hazırlanan bu malzeme başka bir kaba konur. Ellerinizi ısıtın ve bir süre yoğurun. Gerekirse tuz ve baharat ekleyin. Bu hamur elle mermer büyüklüğünde bir hamur topu haline getirilir.

Kırşehir’de ne yemeği meşhur?

Kırşehir Yemekleri – Nesiyle Meşhurdur?Çullama.Yoğurt – Ayran ÇorbasıKırşehir Köftesi.Çömlek İçinde Kuru Fasulye.Et Güveci.Mantı.Tandır İçinde Çömlek.Keşkef (Keşkek)Diğer öğeler…

Batman’ın en meşhur yemeği nedir?

1. Batman’ın en meşhur yemeklerinden biri olan kaburga dolması, pirincin, baharatların ve kuru meyvelerin fırında pişirilmesiyle hazırlanır. Kaburga dolması hem görsel hem de lezzet olarak damaklarda bir şölendir.

Gole nasıl yapılır?

Mısır unu, tuz, su ve yumurta ile yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğurduktan sonra yağlanmış tepsiye alıp ellerimizle açalım. Açarken kenarlarında çıkıntılar oluşturalım. İçine yoğurt, yumurta, tuz, kırmızı toz biber ve sıvı yağ ekleyip pişirmeye hazır hale getirelim.

Topalak yemeği nereye ait?

Yozgat’ta yapılan çeşittir.

Kırıkkale’de ne yemeği meşhur?

Kırıkkale’nin Meşhur Yemekleri: Un Tarhanası (Tarhana): Kırıkkale’nin damak zevkini karakterize eden yemeklerden biridir. Un Tarhanası geleneksel bir tarhana çeşididir. … Yoğurtlu Tarhana Çorbası: … Ölçü: … Omaç: … Hazırlanışı: … Gölleme: … Keskin Tava: … Türban Burma:Diğer ürünler…

Keskin tava nerenin?

Keskin Tava Kırıkkale ili adına tescil edilerek coğrafi işaret verilmiştir. Kırıkkale’nin özel yemeği olarak farklı illerde düzenlenen festival ve etkinliklerde hazırlanan ve ünü birçok ile yayılan bu harika lezzeti mutlaka deneyin!

Çullama nerenin yemeğidir?

Kırşehir’in yöresel yemeklerinden biri olan çullama, tavuk ve pirinçten yapılan bir tür börektir.

Kırşehir’in meşhur tatlısı nedir?

Kırşehir Höşmerim tatlısı, nesilden nesile aktarılan uzun bir geçmişi olan geleneksel bir tatlıdır. Un, süt, yumurta, tereyağı ve şekerden yapılır. Höşmerim ceviz serpilerek servis edilir.

Çirleme hangi yöreye aittir?

Çirleme YemeğiÜlke(ler)TürkiyeBölgeKırşehirTürü Et YemeğiAna malzemeler: kuşbaşı dana eti, kuru kayısı, nohut (ıslatılmış), pekmez, soğan, tereyağı, salça, tuz, kırmızı pul biber, karabiber.

Kırıkkale’nin meşhur tatlısı nedir?

Sulakyurt balı Kırıkkale’ye özgü çok özel bir tatlıdır. Bu tatlıda şeker kullanılmaz. Tatlandırmak için bal kullanılır. Tatlının yufkaları incecik açılır, aralarına bal ve tereyağı sürülür ve araları cevizle doldurulur.

Kırklareli’nin ne yemeği meşhur?

Kırklareli’nin meşhur yemekleri: Labada Borani, Papara, Kırklareli Köftesi, Kuzu Kapama, Sütlü Hamur Çorbası, Sini Mantı, Manca, Soğanlı Pide.

Yozgat’ın neyi meşhur yiyecek?

Arabası, Yozgat’ın en önemli yemeği ve soğuk kış gecelerinin vazgeçilmezidir. Yozgat’ta uzun kış akşamlarında akşam yemeğinden sonra ve yatmadan önce sohbetlerde servis edilen bir çeşit atıştırmalıktır.

Omaç nerenin yemeği?

Yozgat’ın vazgeçilmez kahvaltılarından biri olan Omaç, tereyağı kokusu eşliğinde sofraların vazgeçilmezidir. Tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. Sanılanın aksine yufkayı önce eritilmiş tereyağına koyup biraz kızartıyorum, bu şekilde daha çıtır oluyor.

Tavsiyeli Bağlantılar: Agop Ismi Nereden Gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort ankara escort
Sitemap
google