BEP içeriğinde neler vardır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programının (BEP) içeriğinde öğrencinin güçlü yanları ve geliştirilmesi gereken yönleri, öğrenciden edinmesi beklenen davranışlar, elde edilecek kazanımlar için kısa ve uzun vadeli hedeflerin belirlenmesi, bu hedeflere ulaşmak için kullanılacak öğretim yöntem ve araçları, hedeflere ulaşmanın ne kadar süreceği gibi bilgiler yer alır.
BEP nedir, öğeleri nelerdir?
IEP, öğrenciye ihtiyaç duyduğu özel eğitim hizmetlerini ve ilgili destek hizmetlerini sağlamaya yönelik yazılı bir taahhüttür. BEP, ailenin, okulun ve ilgili tüm birimlerin çalışmalarını ve öğrenciye olan katkılarını izlemek ve değerlendirmek için bir araçtır.
BEP hazırlama aşamaları nelerdir?
Genel olarak, BEP geliştirme süreci BEP’i hazırlama, planlama, uygulama ve izleme aşamalarından oluşur. Bu sürecin etkili bir şekilde yürütülmesi bu dört aşamanın dikkatlice takip edilmesine bağlıdır.
BEP birimi üyeleri kimlerden oluşur?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Her ders için bir IEP hazırlamak zorunlu değildir. Öğrencinin öncelikli ihtiyaçlarına göre hazırlanır. IEP birimi hangi derslerin sunulacağına karar verir. Örneğin, okuyamayan, yazamayan, toplama veya çıkarma yapamayan bir öğrencinin öncelikle Türkçe ve matematik derslerine ihtiyacı olacaktır.
BEP planı hazırlama kimin görevi?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı için hangi derslerin oluşturulması gerektiğine karar verildikten sonra, bu, IEP toplantısında IEP Birimi tarafından kararlaştırılmalıdır. *BEP planı, öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden oluşturulur. *IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışmanı, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur.
BEP planı kim hazırlar?
IEP hazırlama, uygulama ve değerlendirme süreci IEP ekibi tarafından yürütülür. IEP ekibi okul müdürü veya müdür yardımcısı, özel eğitim öğretmeni, rehberlik danışmanı, sınıf öğretmeni, aile ve gerekli görüldüğünde çocuğun eğitimi ve gelişiminden sorumlu uzmanlardan oluşmalıdır.
Özel eğitimde kaba değerlendirme nasıl yapılır?
Kaba Değerlendirme Formu Kaba değerlendirme tek fırsat yöntemini kullanır. Öğrenciye temel talimatlar verilir (el yıkama, 1’den 100’e kadar ritmik olarak sayma, vb.). Öğrencinin becerileri gerçekleştirip gerçekleştirmediği gözlemlenir ve bu, ölçüm aracına doğru/evet seçeneği için (+) ve yanlış/hayır seçeneği için (-) olarak kaydedilir.
BEP toplantısında neler konuşulur?
Bu toplantılara öğrencinin branş öğretmenlerinin ve öğrencinin ailesinin katılımı zorunludur. Bu toplantının amacı çocuğunuz için alınabilecek önlemleri belirlemek ve okul ve sınıf yapılanmasını sağlamaktır. Bu, çocuğun o yılki eğitim hedeflerini belirleyecektir.
BEP ile kaynaştırma aynı mı?
MEB İlköğretim Yönetmeliği’nin 32. maddesinin h fıkrası; “Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrenciler programda yer alan hedeflere göre değerlendirilir.
BEP planı kimde kalır?
✓ Her öğrenci için kapsayıcılık raporu içeren bir Destek Eğitimi (BEP) planı oluşturulup oluşturulmadığına bakılmaksızın, kapsayıcılık raporu olan öğrenci için bir BEP dosyası oluşturulmalıdır. ✓ BEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışmanı BEP dosyasının tutulmasından sorumludur.
Destek eğitim planını kim hazırlar?
Okul yönetimi, özel eğitim sınıfında eğitim gören öğrenciler ile eğitim hizmeti veren öğretmenlerin özel eğitim sınıfında bulunacağı gün ve saatleri planlar.
BEP içeriğinde neler yer alır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır. Makale…
Zep planı kim hazırlar?
Üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerine devam ettiği okul ve kurumlarda, eğitimsel başarılarına ve ihtiyaçlarına göre ZEP hazırlamak için zenginleştirilmiş eğitim programları geliştirme birimi kurulur. Birimin başkanı okul müdürü veya okul müdürü tarafından atanan okul müdür yardımcısıdır.
BEP dosyasını kim tutar?
BEP Geliştirme Birimi, okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlığında; meslek danışmanı, öğrencinin sınıf öğretmeni, öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, öğrencinin velisi ve öğrenciden oluşur.
BEP toplantısında neler konuşulur?
Bu toplantılara öğrencinin branş öğretmenlerinin ve öğrencinin ailesinin katılımı zorunludur. Bu toplantının amacı çocuğunuz için alınacak önlemleri belirlemek ve okul ve sınıf yapılanmasını sağlamaktır. Bu, çocuğun o yılki eğitim hedeflerini belirleyecektir.
Öğrenci BEP dosyasını kim hazırlar?
IEP Geliştirme Birimi, müdür veya müdür tarafından atanan müdür yardımcısı tarafından yönetilir. Rehber öğretmen, öğrencinin sınıf öğretmeni, öğrencinin dersini veren alan öğretmenleri, öğrencinin velileri ve öğrencinin kendisinden oluşur.
Bireysel geliştirilmiş eğitim planları nelerdir?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) nedir? BEP, özel eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan bireyler için geliştirilir ve aile tarafından onaylanır. Bireyin, ailenin ve öğretmenin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış özel bir eğitim programıdır ve hedeflenen amaçlar için destekleyici eğitim hizmetleri içerir.
BEP değerlendirme yöntem ve teknikleri nelerdir?
RESMİ OLMAYAN DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?