Arılar için en iyi varroa ilacı hangisi?
Güçlü kolonilerin zayıf kolonileri avlamasını önlemek için aynı lokasyondaki tüm kolonileri aynı anda Thymovar® ile tedavi etmek iyi bir fikir olacaktır.
Varroa mücadelesinde ne kullanılır?
Varroa destructor’ı kontrol etmek ve yok etmek için fiziksel, biyolojik, mekanik ve kimyasal yöntemler dahil olmak üzere farklı yöntemler kullanılır. Kimyasal amaçlar için kullanılan ilaçlar arasında amitraz, bromopropilat, flumetrin, kaumafos, simiazol ve tau-fluvalinat gibi akarisidal maddeler bulunur.
Arılarda varroa olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Tanı yöntemleri arasında arı yavrularının gözlerinde, balmumu kalıntılarında ve polende Varroa akarları aramak ve bunları mikroskop altında incelemek yer alır. Ayrıca, parazit şüphesi, hayvanlarda huzursuzluk ve düşük verimlilik gibi hasarların analiz edilmesiyle desteklenir.
Varroa dumanı kaç günde bir verilir?
Varroa yoğunluğu çok yüksekse, üç günlük aralıklarla dört püskürtme yapılmalıdır. Tahta veya sepet kovanlar için, üç ila dört duman patlaması yeterlidir. Kış aylarında, kuluçka gözleri olmadığından, tüm Varroa yetişkinleri işçi arılarda bulunur.
Ariya varroa ilacı ne zaman atılır?
Bebeğin gözlerinin en açık olduğu ve balın en az olduğu erken ilkbahar ve erken sonbaharda 3 gün arayla üç kez püskürtülür. İstenilen sonuç elde edilmezse püskürtme sayısı artırılmalıdır. Arılar için yan etkisi olmayan ve balda kalıntı bırakmayan ilaçlar kullanılmalıdır.
Varroa için hangi yağlar kullanılır?
Söz konusu patent, arılara konak olarak yerleşen “Varroa paraziti” ile mücadeleye önemli bir katkı sağlıyor. Formül, mevcut kükürt içeren ilaçlara alternatif olarak geliştirildi; kekik, anason, karanfil, kakule ve nane yağının odun sirkesi ile birlikte kullanılmasıyla doğal bir çözüm sunuyor.
Varroa ilacı doğal olarak nasıl yapılır?
Varroa ile mücadelede bitkisel ilaçların kullanılma yöntemleri; * Tütün yapraklarındaki nikotinin öldürücü etkisi %75’tir. * Okaliptüs ve defne yapraklarının fanusta yakılmasıyla oluşan duman kovan giriş deliğinden verildiğinde Varroa’ya karşı orta düzeyde etkilidir (%44-48).
Varroa kaç derecede ölür?
30 °C’nin üzerindeki sıcaklıklar kraliçelerin kaybına yol açabilir. Tedavi, bir haftalık aralıklarla koloni başına 4-6 kez yapılırsa Varroa’nın %95’i ölecektir.
Varroa’nın ömrü ne kadardır?
Dişi akarların ömrü genellikle 2-3 ay, kışın ise 5-8 aydır. Parazitler kışı dişi arılarda geçirirler.
Formik asit kaç defa uygulanır?
Tedavi erken ilkbahar ve geç sonbaharda 1-4 günlük aralıklarla, toplam 3-6 uygulama olacak şekilde tekrarlanmalıdır. Formik asit doğrudan koşu tahtalarına uygulanabilir.
Arıya kekik suyu nasıl verilir?
28,74 TL’den başlayan taksitlerle! %100 DİSTİLASYON YÖNTEMİYLE HAZIRLANMIŞTIR. Kullanım Talimatı: 1 litre KEKİK SUYU, 10 litre koyu şerbetle karıştırılıp poşet içerisinde tercihen akşamları beslenme sırasında verilir…
Arı bitine ne iyi gelir?
Eğer bitler sadece kolonideki kraliçe arıda bulunuyorsa; bir kürdanın veya kibritin ucuna pamuk sarılır, gözlerden birine bal batırılır ve bitlerle temas ettirilir. Bala yapışan bitler öldürülür ve yok edilir. Böylece kraliçe arı bitlerden arındırılmış olur. Kimyasal mücadele Varroa ile aynıdır.
Oksalik asit kaç defa uygulanır?
1 litre (1000 ml) su ile doldurulur. Hazırlanan karışım; her arı çerçevesi arasına 5 ml. Arıların üzerine atılır. Uygulama her koloni için haftada bir yapılır ve 2-3 hafta üst üste uygulanır.
Varroa mücadelesi hangi dönemlerde yapılır?
Bal hasadı tamamlanan kovanlarda arı hastalıkları ve zararlıları ile mücadele edilir. Kovanlardaki kış besleme koşulları kontrol edilir ve eksiklikler giderilir. Son bal hasadından sonraki dönem, sonbaharda kapalı yavruların sona erdiği dönem, Varroa ile mücadele için ilaç kullanmak için uygun bir zamandır.
Arı bakımı hangi saatlerde yapılır?
– Arıların gerekli muayene ve bakımı Mart ayında başlar. Mart ayında arılar üremeye ve yumurtlamaya başlar. Bu nedenle kovanların açılıp muayenesi hava güneşli ve rüzgarsız, sıcaklık 15 derecenin üzerinde olduğunda saat 12:00-14:00 arasında yapılmalıdır.
Varroa ilacı arıyı öldürür mü?
Arıların başlıca düşmanı olan Varroa, hem yetişkin arıların hem de gelişmekte olan yavruların kanını emerek, beslendikleri arıları zayıflatır ve ömürlerini kısaltır. Tedavi uygulanmayan kolonilerde Varroa enfeksiyonu çoğalır ve tüm arıları öldürür.
Tnt 82 varroa ilacı nasıl kullanılır?
Kullanım ve dozaj; * Her kovan tabanı için 1 veya 2 adet TNT şerit kullanılır. İlkbahar ve sonbahar bakımı için etkinliği 30-40 gündür. * Bal akış periyodu sadece kesinlikle gerekli olduğunda kullanılır.
Oksalik asit kaç defa uygulanır?
1 litre (1000 ml) su ile doldurulur. Hazırlanan karışım; her arı çerçevesi arasına 5 ml. Arıların üzerine atılır. Uygulama her koloni için haftada bir yapılır ve 2-3 hafta üst üste uygulanır.
Formik asit kaç defa uygulanır?
Emici ped çıtalara yayılır ve ped içine bir şırınga kullanılarak 30 ml %65 formik asit enjekte edilir. Sıcaklık 25°C’nin üzerindeyse veya salkım basamağına yakınsa, ped basamağa yerleştirilebilir. Tedavi 1-4 günlük aralıklarla (buharlaşmaya bağlı olarak) tekrarlanmalıdır, yani toplam 3-5 uygulama.